Steegink en Van der Kolk kampioenen bedrijfscollecties Holland Herd cHampionship

Steegink en Van der Kolk kampioenen bedrijfscollecties Holland Herd cHampionship

Vrijdagavond 21 mei heeft de online uitslagavond van de Holland Herd cHampionship, de alternatieve videokeuring van de Holland Holstein sHow,  plaatsgevonden. Bij dit evenement zijn bedrijfsgroepen gekeurd in de haarkleur Roodbont en Zwartbont. De HHH is het enige evenement waar op nationaal niveau gestreden wordt om de beste bedrijfscollectie, een uniek en alom gewaardeerd keuringsonderdeel. Kampioen bedrijfscollecties zwartbont is geworden Maatschap Steegink- van den Berg (Okkenbroek). Van der Kolk Melkvee uit Wierden leverde de kampioensbedrijfsgroep bij roodbont.

De kampioensgroep zwartbont van Maatschap Steegink-van den Berg werd omschreven als een groep die ondanks het grote leeftijdsverschil enorm uniform is. Reservekampioen zwartbont is geworden Fa de Groot uit Everdingen. De groep werd omschreven als een uniforme groep met enorm goede benen. Eervollevermelding ging naar Maatschap Hoftijzer uit Zwartewaal. De lengte in de koeien en balans in de uiers werden geroemd door jury Adrion van Beek.

De kampioensgroep roodbont werd geleverd door Van der Kolk Melkvee. De koeien waren in top keuringsconditie en werden geroemd om hun uitstraling en hoge kwaliteit van de dieren. Reservekampioen roodbont is geworden Pinkert-Burgers uit Markelo. De groep werd gekenmerkt door de uniformiteit in zowel uiers als benen. Eervollevermelding was voor Twente Dairies uit Hooghalen. Een groep stijlvolle koeien met zeer goede frames.

Uierkampioenen VOF Jongsteins en Barendonk Holsteins

VOF Jongsteins uit Hoogblokland presenteerde de best geuierde groep zwartbont. De groep wordt gekend door de uniformiteit in breedte van de achteruiers en correcte speenplaatsing. Uierkampioen roodbont is geworden Barendonk Holsteins uit Beers. Deze groep wordt gekenmerkt door hoog aangehechte uiers met veel kwaliteit en een goede beaarding.

Beste bedrijfspresentaties voor Van der Gun- van Deelen en Tienmorgen Holsteins

De Holland Herd cHampionship deelde tweemaal de beste bedrijfspresentaties uit. Deze prijs ging naar de bedrijven die in zijn totaliteit de mooiste presentatie lieten zien van hun bedrijf. Van der Gun-van Deelen won de prijs bij zwartbont en Tienmorgen Holsteins wist de prijs te bemachtigen bij roodbont.

Kampioensvideo roodbont en zwartbont

In onderstaande video’s zijn de kampioensgroepen roodbont en zwartbont zichtbaar.

https://youtu.be/kyNqRe7hSaA

https://youtu.be/WT_2vmAukC8

 

Terug naar overzicht