Drie dochtergroepen aanwezig tijdens de show

Drie dochtergroepen aanwezig tijdens de show

Dochtergroepen.

Net zoals in de afgelopen jaren laten Semex, CRV en WWS een dochtergroep zien op de show.

Semex laat dit jaar een dochtergroep zien van de stier Croteau Lesperron Unix (Numero Uno x Toystory). Unix heeft de capaciteit om heel aparte koeien te fokken die geweldig presteren in de stal en tevens uitblinken in de showring. In Canada zijn er zo’n 1000 dochters ingeschreven en daarvan zijn er nu al 18 excellent. Dat maakt Unix zeer populair en we kijken uit naar zijn eerste dochtergroep in Zwolle!

CRV komt met een dochtergroep van Delta Solero (Eminem x Laudan). Deze super duurzaamheidsstier geeft een goede productie bij bijzonder makkelijk bewegende dochters. De koeien zijn middelgroot en draaien prima binnen het koppel mee met zeer hoge gezondheidseigenschappen. In de fokwaarde zit een flinke plus (+0,25%) voor vet en tevens voor eiwit (+0,21%). De getoonde dochters zijn inmiddels 3e en 4e kalfs.

WWS showt dit jaar een dochtergroep van Delaberge Pepper (Mogul x Planet). In 2017 werden zijn eerste dochters getoond tijdens de RMV vakdagen in Hardenberg. Het uniforme viertal jonge vaarzen maakte daar indruk op de vele bezoekers. Het zijn koeien die imponeren met hun fraaie frames, geweldige uiers en zeer hoge gehalten. Daarnaast scoort hij goed op dochtervruchtbaarheid en uiergezondheid én is hij pinkenstier.

Deze dochtergroepen zijn te zien in de ring op zaterdag 7 december 2019. Naast het bekijken van de dochtergroepen, de individuele keuring en de Young Breeders competities dient de Holland Holstein sHow als ontmoetingsplek voor melkveehouders en fokkerijliefhebbers uit binnen- en buitenland. De vele bezoekers verhogen de sfeer op de volle tribunes. De 5 hoofdsponsors verwelkomen u in hun stands wanneer u de hal binnentreedt. Door de aanwezigheid van de Nederlandse keuringstoppers, de Young Breeders, het Holland Holstein House, de veiling met topdieren die ook individueel deelnemen aan de keuring, de vele standhouders en de 3 dochtergroepen, is de HHH-sHow een prachtige gelegenheid voor een breed publiek. We hopen u allen te zien op de Holland Holstein sHow op vrijdag 6 en zaterdag 7 december 2019 in de IJsselhallen in Zwolle!

 

Terug naar overzicht