Juryleden Holland Holstein sHow 2019 bekend!

Juryleden Holland Holstein sHow 2019 bekend!

We verheugen ons weer op de Holland Holstein sHow die gehouden zal worden op vrijdag 6 en zaterdag 7 december 2019 in de IJsselhallen in Zwolle. Een internationale jury zal de verschillende rubrieken bij de Holstein en Red-Holstein koeien plus de grote groep Young Breeders (exterieur, clipping en showmanship) op volgorde zetten op de Holland Holstein sHow:

  • Holstein & Young Breeders exterieur – Stefan Widmer
  • Red Holstein – Tjebbe Huybrechts
  • Young Breeders showmanship en exterieur senioren – Torben Melbaum
  • Young Breeders showmanship en exterieur junioren – Erica Rijneveld


Stefan Widmer

Stefan Widmer komt uit Mühledorf (Zwitserland) en is naast enthousiast jurylid docent veehouderij aan de landbouwschool Inforama in Zollikofen. Tevens runt hij een gemengd bedrijf met melkvee en akkerbouw samen met zijn ouders. Sinds 2002 keurt Stefan regelmatig roodbonte en zwartbonte Holsteins, alsook Brown Swiss koeien op regionale en nationale shows. Internationaal jureerde hij in Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Azoren, Tsjechië, Polen, Estland en Oostenrijk. In Zwitserland keurde hij in 2010 de Nationale Holstein show in Bulle, in 2013 de Open Dairy Show in Bulle en in 2015 de Holstein Show op de Swiss Expo in Lausanne. In 2015 zette hij op de Holland Holstein sHow de roodbonte koeien op volgorde. Stefan maakte driemaal deel uit van de Zwitserse selectiecommissie voor de Europese Show. Op de Europese keuring in Colmar was hij de speaker die het publiek massaal op de stoelen kreeg door zijn enthousiasme. Dit jaar keurt Stefan de zwartbonte Holstein koeien. Daarnaast is hij de jury voor het exterieur bij de Young Breeders.

Tjebbe Huybrechts
Tjebbe Huybrechts woont in Geel (België) en is werkzaam bij CRV als verantwoordelijke voor de internationale fokkerij info-producten. Als jurylid heeft Tjebbe gejureerd in binnen- en buitenland, zowel roodbonte- als zwartbonte koeien. In België stond hij op vele lokale en regionale keuringen in de ring, alsook op de Koe-Expo in Gent en de Nacht van de Holstein in Libramont. Daarnaast jureerde hij in Denemarken en in Rusland. In Nederland heeft hij meerdere regionale keuringen gejureerd, tweemaal de Koe-Expo en in 2012 de NRM zwartbont. In 2018 jureerde hij de HHH Young Breeders junior show. Hij heeft genoten van het enorme enthousiasme, de professionaliteit en het grote aantal deelnemers aan deze keuring. “Het enthousiasme spatte van de deelnemers én van het publiek af”, zegt Tjebbe. Hij verheugt zich erop de Red Holstein koeien te keuren en verwacht daarbij een enorm hoog niveau.

Torben Melbaum
Torben Melbaum uit Haselünne (Duitsland) werkt bij Masterrind. In Duitsland keurde hij al vaak koeien op regionaal niveau en ook op twee grotere keuringen: Ostfriesland en Hessen. Zijn eerste internationale keuring was in Oostenrijk. Als Young Breeder was hij in 2014 nationaal kampioen clipping en in 2015 en 2016 was hij de showmanship-kampioen van Duitsland. In 2013 behaalde hij een tweede plek op de European Young Breeders School in Battice. Torben geniet ervan om met koeien bezig te zijn en om ze te presenteren op een show. Als jurylid voor de Young Breeders was hij actief op vele keuringen in Duitsland. Internationaal trad hij aan als jury op de Luxemburg Summer Classics en nu keurt hij voor het eerst in Nederland. Torben beoordeelt de clipping competitie en het showmanship van de Young Breeders in de senior rubrieken.

Erica Rijneveld
Erica Rijneveld uit Uitwijk (Nederland) is een van de mensen die betrokken was bij de oprichting van de Young Breeders in 2002. De eerste jaren was er veel werk om de jonge groep enthousiastelingen de basisbeginselen van het scheren/toiletteren/voorbrengen bij te brengen. Door de jaren heen ging het niveau van de Young Breeders omhoog en kwamen ook de internationale resultaten. Jarenlang maakte Erica koeien klaar voor keuringen in Europa en daarbuiten. Ze staat op de Europese Young Breeders jurylijst. Ze jureerde meerdere keren, met als hoogtepunt de Europese Show in Colmar in 2016. Op onze show keurt ze de clipping competitie en het showmanship bij de junior Young Breeders.

Mocht u vragen hebben, bel dan gerust met Hans Puttenstein, bereikbaar op 06-20588134.

Terug naar overzicht