Dochtergroepen niet weg te denken op Holland Holstein sHow

Dochtergroepen niet weg te denken op Holland Holstein sHow

“Dochtergoepen zijn niet weg te denken op een evenement van dit kaliber. We willen onze leden, geïnteresseerden en sponsoren een evenement bieden, wat alles in zich heeft, wat met Holstein fokkerij te maken heeft. Dat is dit jaar wederom gelukt”, aldus voorzitter Hans Puttenstein. Net als vorig jaar hebben de dochtergroepen veel nieuwswaarde, er komen dochters van stieren die veelvuldig als stiervader zijn ingezet en dus direct en indirect in de picture staan. De dochtergroepen worden zowel op stand als in de ring aan u gepresenteerd.

CRV komt dit jaar met een groep van Vekis Chevrolet (Freddie x Planet ), het is voor het eerst dat er van deze stier een dochtergroep getoond wordt. Hij is als embryo naar Europa geïmporteerd, en stamt uit de beroemde Cosmopolitan familie. In augustus kreeg Chevrolet zijn eerste fokwaarden gebaseerd op dochters, hij scoort 185 NVI en 107 totaal exterieur.

De andere 2 dochtergroepen hebben veel overeenkomsten in hun afstamming. Beiden zijn het zoons van Bookem en hebben ze een excellente Shottle dochter als moeder. Bookem staat zelf niet bekend als een top-exterieur stier, maar deze 2 zoons staan te boek als internationale exterieur-toppers. Het gaat hier over De-Su Bookem McCutchen 1174 en Val-Bisson Doorman.

Semex zorgt voor een primeur door een groep van Doorman in te zenden. In Noord Amerika heeft Doorman veel naam gemaakt door showsuccessen van zijn dochters en torenhoge exterieurfokwaarden. In zijn thuisland Canada is Doorman de hoogste exterieur stier met een totaal index van +18. Voor de vele Goldwyn-bloedvoeringen in de exterieur-top, biedt hij een andere bloedvoering.

WWS zendt een groep in van McCutchen. In augustus was zijn index ondersteund door 100 Nederlandse dochters en kwam hij uit op 269 NVI en 111 exterieur. In Amerika staat hij al een tijdje hoog in de TPI-lijst waar hij van de top 25 de hoogste exterieurfokwaarde laat zien. Enkele zonen genieten grote bekendheid en inmiddels staan ook kleinzonen van McCutchen in de top van de indexlijsten.

De HHH sHow is de enige open Nationale show van Nederland en richt zich op een breed publiek. De HHH sHow is een ideale ontmoetingsplaats voor melkveehouders uit binnen –en buitenland. Elke beschikbare standplaats is bezet en de vier hoofdsponsors hebben een centrale plek naast de sHow-ring. Door de aanwezigheid van een veiling met topgenetica, veel standhouders en 3 dochtergroepen is de HHH sHow aantrekkelijk voor een breed publiek.
Voor meer informatie over dit persbericht:
Voorzitter: Hans Puttenstein 06-20588134

Terug naar overzicht