HHH-show: “trots op grote aantallen inzendingen, juist nu!”

HHH-show: “trots op grote aantallen inzendingen, juist nu!”

Tijdens de 26e HHH show, op 9 en 10 december aanstaande, zullen de IJsselhallen in Zwolle goed gevuld zijn. Er zijn meer dan 400 dieren opgegeven voor de Young Breeders-sHow, HHH-sHow Rood-en Zwartbont en de Dochtergroepen presentatie. De melkveehouderij beleeft op z’n zachtst gezegd roerige tijden. Onzekerheid is troef, financieel beleven melkveehouders een jaar met lage opbrengstprijzen over een lange periode. Daarnaast staat de sector aan de vooravond van ingrijpende politieke veranderingen. Desondanks hebben onze leden wederom extreem veel dieren ingezonden voor de HHH-show.

Young Breeders beleven topjaar
Dit jaar zullen niet minder dan 107 enthousiaste jongelingen deelnemen aan de Young Breeders-sHow.  Wegens het succes van de afgelopen 2 jaar zal de Young Breeders show in zijn geheel op vrijdag worden gehouden. Dit jaar zijn er maar liefst 75  deelnemers aan de Clipping-competitie, waarbij het dier zelfstandig getoiletteerd moet worden voor de show.

Het enorme enthousiasme van deze grote groep jeugd, werkt aanstekelijk op de rest van vee fokkend Nederland. Jaarrond is de Young Breeders Club de ideale leerschool voor het omgaan met en het presenteren van koeien en pinken.

Feiten op een rijtje
Er verschijnt dit jaar een zeer divers gezelschap in de ring. Hieronder de feiten op een rijtje:

Vaderdieren HHH-show 2016 (melkgevende dieren)

VADER #
Zwartbont
Braedale Goldwyn 9
Mr Chassity Gold Chip 9
Maple-Downs-I G W Atwood 8
R-E-W Seaver 7
Gillette Windbrook 6
Toc-Farm Goldsun 6
Big Apple-Red 3
Khw Elm-Park Acme 3
 
Roodbont
Jotan Red 16
Savard 5
Apina Curtis 4
Poos Stadel Classic 4
Scientific Destry-ET 4
Big Apple-Red 3
Khw Elm-Park Acme 3

Brede doelgroep
De HHH-sHow is een ideale ontmoetingsplaats voor melkveehouders uit binnen- en buitenland. Elke beschikbare standplaats is bezet en de vier hoofdsponsoren hebben een centrale plek langs de sHow-ring. Door de aanwezigheid van een veiling met topgenetica, veel standhouders en 3 dochtergroepen is de HHH-sHow aantrekkelijk voor een breed publiek.

Voor meer informatie over dit persbericht:
Voorzitter:         Hans Puttenstein            06-20588134

 

Terug naar overzicht