Juryleden HHH show 2016 bekend

Juryleden HHH show 2016 bekend

Persbericht

Zwolle, oktober 2016

De Holland Holstein sHow is de enige open nationale Holsteinkeuring van Nederland. Het evenement dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd, staat gepland voor 9 en 10 december 2016. Vorig jaar werd een grandioos 25-jarig jubileum gevierd en de voorbereidingen voor de 26e editie zijn in volle gang. Er wordt wederom een gevarieerd programma samengesteld met een spannende individuele keuring van zwart- en roodbonte Holsteins, de unieke keuring van bedrijfsgroepen en presentatie van actuele dochtergroepen. Op vrijdag start het programma met de oogappel van de HHH-vereniging, de Young Breeders, met een uitgebreide competitie in meerdere disciplines. Binnenkort gaat de opgave voor de show open en we zijn trots u de juryleden bekend te mogen maken.

De zwartbonte dieren en de Young Breeders competitie worden gejureerd door het bekende Amerikaanse jurylid Brian Behnke. Hij is geboren en getogen op een melkveebedrijf en heeft na zijn agrarische studie verschillende banen gehad in de Holsteinfokkerij. Brian is werkzaam geweest op het beroemde fokbedrijf Wilcoxview, dat één van de “queen of the breed” koeien Cinderella en de show-stier Wilcoxview JASPER, heeft voortgebracht. Later is hij op het bedrijf van zijn vrouw en schoonouders, Glenn-Ann Holsteins, verantwoordelijk geworden voor de fokkerijbeslissingen, resulterend in diverse goede showkoeien en de stier Palermo. Meer recent kent de fokkerijwereld Brian als veilingmeester en in het dagelijks leven als sire-analist. Sinds kort werkt hij voor ABS-Global en is hij verantwoordelijk voor het St. Jacobs fokprogramma, dat specifiek gericht is op exterieur.

Voor de roodbonte koeien is tevens een internationaal zeer gerespecteerd jurylid aangewezen: Niels Erik Haahr. Hij heeft in het verleden in heel Europa gekeurd, waaronder op het Europees Kampioenschap en tijdens de laatste NRM. Niels Erik is een echte fokkerij-man, op zijn bedrijf Anderstrup in Denemarken melkt hij samen met zijn familie 350 koeien met een zeer hoge gemiddelde productie en exterieur. De afgelopen 15 jaar heeft het bedrijf meer dan 30 titels bemachtigd op de Nationale show en zijn er, in 10 jaar tijd, meer dan 200 stieren aan KI organisaties verkocht.

Het afgelopen jaar is er op veel regionale keuringen en niet te vergeten op het EK in Colmar, een zeer goed niveau ten toon gespreid. Begin december is de uitgelezen mogelijkheid voor alle enthousiaste fokkers om de competitie aan te gaan op nationaal niveau.  Met deze 2 internationaal, zeer ervaren juryleden en de geweldige atmosfeer die u van de HHH gewend bent, belooft het wederom een groot spektakel te worden.

Terug naar overzicht