Juryleden Holland Holstein sHow 2023 zijn bekend

Juryleden Holland Holstein sHow 2023 zijn bekend

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 november 2023 wordt de Holland Holstein sHow gehouden in WTC-Expo in Leeuwarden. Voor deze show hebben we 4 internationaal gerenommeerde juryleden vastgelegd. We stellen hen graag aan u voor!

Holstein & exterieur pinken Young Breeders

Luc Sassel komt uit Rives-d’Andaine in Normandië (Frankrijk). Hij heeft een melkveebedrijf met 350 koeien, waarvan 300 Holstein, 30 Red Holstein, 10 Jersey en 10 Brown Swiss. Elk jaar gaat hij met een aantal van zijn koeien (die de prefix Rives d’Or dragen) naar 5 tot 6 shows, waaronder ook de nationale show in Parijs. Luc keurde eerder in Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Hij verheugt zich erop dat hij onze show mag jureren en om een aantal dagen door te brengen met fokkerijliefhebbers die passie voor mooie koeien hebben. Dit wordt zijn eerste optreden in Nederland en Luc kijkt ernaar uit om de fokkers en de fokkerij in Nederland te leren kennen.

Red Holstein & exterieur pinken Young Breeders

Markus Mock is een van de bekendste Duitse Holstein- en Red Holstein juryleden. Hij heeft samen met zijn gezin een melkveebedrijf in Markdorf bij de Bodensee (Duitsland). Daar worden 140 koeien gemolken met robots. Markus en zijn familie nemen zelf vaak deel aan regionale en landelijke keuringen. In 2012 keurde hij al eens op de NRM, nu staan de Red Holsteins en het exterieur bij de pinken van de Young Breeders op het programma voor hem. Markus jureerde vele Duitse- en Europese shows, met als hoogtepunten de Holsteins op de Europese keuring in Colmar (2016) en de Red Holsteins op de Swiss Expo (2017).

Young Breeders clipping & showmanship

Quim Serrabassa uit Tona (Spanje) is al van jongs af aan gepassioneerd door koeien. Hij werkt al vijfendertig jaar in de fokkerijwereld, o.a. als cowfitter. Quim heeft deelgenomen aan de meeste nationale en internationale shows in Europa, Amerika, Canada en aan vele shows in Spanje, Italië, Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Daar heeft hij met veel plezier vele kampioenen mogen voorbereiden en showen in de ring. Hij is betrokken geweest bij verschillende jonge fokkersscholen. Quim is dankbaar dat hij de Young Breeders mag keuren: werken met jonge, enthousiaste mensen in de melkveehouderij doet hij het liefst!

Michael Halliwell uit Tarporley (UK) werkt voor Holstein UK. Daarvoor was hij jarenlang professioneel cowfitter en ook betrokken bij de jonge fokkersschool in Battice. Door zijn netwerk kwam Michael in contact met veel fokkers overal ter wereld. Die contacten ziet hij als de grootste beloning van zijn werk. Jonge mensen kunnen meedraaien in een prachtige sector en veel leren van anderen. Op een show wil iedereen winnen, maar het gaat vooral om de ervaring die je meeneemt: dat verruimt je blik en daardoor word je steeds beter. Door extra werk te verzetten is er een grotere kans op een goed resultaat. Doe je best, geniet van de ervaring, leer ervan en neem het zoals het komt!

Terug naar overzicht